lørdag den 2. november 2013

* Julebag i ro og mag *

Så er der ikke længe til Jul og det er ikke spor for tideligt at komme i gang hvis der skal nydes og bydes.
Pludselig fik jeg et overskud og en lyst til at bage småkager, så hvorfor ikke komme i gang i god til i år !
De første Julesmåkager der kom i ovnen i denne omgang var Finskebrød efter nedstående opskrift:

375 g.   Mel
250 g.   Smør
1-2       Æggeblommer (alt efter str.)
100 g.   Sukker
1 tsk.    Vaniliesukker
1 Knivspids Kardemomme
Æggehvide til pensling

Samt Perlesukker og evt. hakkede Mandler/Hasselnødder til at drysse ovenpå.

Smørret smulderes ud i melet. Sukker, Vanilie og Kardemomme blandes og blandes derefter i melblandingen hvorefter det hele samles med Æggeblommen.
Dejen kan udrulles og derefter udskæres i små aflange stykker på 1.5 x 4 cm. eller rulles i fingertykke pølser som udskæres i ca. 4 cm. stykker der derefter trykkes flade.

Bages midt i ovnen på 200 grader i 12-15 min.      Afkøles på rist før de pakkes ned !


Klar til ovnen


Færdigbagte


Lige til at spise !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar